Páginas

05 octubre 2006

Shanghai

Anem més enllà de la simple zona alta de Barcelona, cap al carrer Mandri per sobre de Mitre. Allà tenim un dels millors (i també car) restaurants xinesos d'aquesta ciutat.

Josep María, d'origen xinés, es qui controla que el client quedi content tant del servei com dels plats. La seva preocupació per la combinació de la cuinar oriental amb la cultura gastronòmica mediterrània queda palesa en cadascun dels plats que proposa tant en la carta del restaurant com en el menú degustació. Un altre aspecte interessant és el seu constant interés pels vins i el maridatge, fet curiós tenint en compte que el menjar oriental no ha estat de forma usual a aquests temes.

La decoració té certes notes de restaurant xinès clàssic, però no arriba al nivell d'excès que acostumen a mostrar-nos els seus homòlegs de qualitat inferior.

La carta de plats es força variada on destaquen els de més pur estil xinès com el Pato Pekin (que és la seva especialitat, molt recomanable, a pesar del preu), els tallarins tres delicies, vedella amb bambú, etc. En la visita que vam fer vam optar pel menú degustació (oscila els 48 € per cap aproximadament) on en Josep María va sel·leccionar uns plats un cop vam escollir el vi, un Fransola de Torres (excellent!!). Vieiras amb bolets, espinacs, tirabeques amb gambes (un plat molt car per la materia primera, tirabeques impossibles de trobar i gambes de Palamos que comencen a ser difícils de capturar), etc.

L'únic problema que podem comentar dels vins es l'elevat preu que tenen en carta comparat amb bodega, però que no es distancien dels que ens tenen acostumats molts restaurants amb el preu per cobert de 50 €. Un exemple seria el motl recomanable Pago de los Capellanes Crianza que encara no he descobert cap lloc que el serveixin per menys de 26 € l'ampolla.

Els plats no eren gens pesats, ni oliosos, ni greixossos, fet que, pel meu gust, es l'ideal.

De postres, no vam poder gaudir del que ens hagués agradat i que si encara queda un racó a la panxa fan despertar la gana llaminera, però no era el nostre cas un cop tastats els 7 plats que composaven el menú degustació. Ens vam decantar pel mango (servit de forma molt curiosa) i el seu gelat d'aquesta fruita que era prou bo.

DADES DEL RESTAURANT:
Nom: Shanghai
Adreça: Carrer Bisbe Sivilla, 48 - Barcelona
Telèfon: 93 211 87 91
Tipus de cuina: xinesa, d'autor
Preu: Es pot sopar per uns 30-40 € per cap sense comptar el vi. Menú degustació de 48 € per persona sense postres ni beguda.

Bon profit!!