Páginas

27 febrero 2007

Nakhla

Aquest cop ens desplacem a Sant Cugat, per poder tastar una mica de la cultura gastronòmica dels nostres veins del sud, de més enllà del Mediterrani, els marroquins.

Nakhla es un petit restaurant on es pot sopar o dinar les clàssiques pizzes de la cuina italiana, però si volem anar més enllà de la cuina mediterrània podem fer un petit viatge pel bon gust i el bon menjar del Marroc casolà, sense gaires pretencions, amb una decoració lleugerament àrab.

La carta es força àmplia, on podem degustar carns en kebab, couscous cuinat amb diversos ingredients, que poden anar des de les verdures fins a la vedella i el pollastre, b'stela (típica empanada marroquí amb carn de xai o pollastre), estofats en tajin, etc. Potser amb picar quelcom de primer i fent un plat fort de cous-cous tinguem prou els més afamats.

Carta de vins no en tenen propiament dita, però sempre per la nevera tenen alguns blancs de Rueda que poden refrescar aquests plats sencills però gustosos.

Per fer postres, l'acompanyament es esencialment el té verd amb menta, tota una delicia per relaxar un àpat de sabors lleugerament foranis i curiosament propers.

DADES DEL RESTAURANT:
Nom: Nakhla
Adreça: Carrer Sabadell, 9 - Sant Cugat del Vallés (Link a GoogleMaps)
Telèfon: 93 674 5871
Tipus de cuina: marroquí
Preu: Un àpat a la cart pot suposar uns 20 € per cap com a molt.

Bon profit!!

05 febrero 2007

O Chispa

A l'avinguda de Catalunya a l'Hospitalet de Llobregat, molt a prop de la parada de metro de Florida, trobem una petita joia del mon dels restaurants gallegs.

O Chispa es un petit lloc on podem dinar, sopar o simplement picotejar a la barra els petits i els grans plats de la cuina gallega a uns preus més que raonables. El seu èxit es fa notar en les llargues cues que hi ha al cap de setmana per poder ocupar taula, que no pot ser reservada amb antel·lació.

Per fer entrar la gana ,el menjar no pot ser altre que els clàssics de la cuina gallega: pop a la feira, lacon, pebrots del Padron, xoricets al vi, ... tot exquisit.

Continuar amb uns segons espectaculars es fàcil en aquest restaurant, un plat sencill com el codillo de porc servit amb els tradicionals cachelos desmonten al més gula. Però no cal oblidar altres plats com el bacallà i els xuletons de vedella gallega, contundents i deliciosos.

Cada dia, arriba un vol desde Galicia amb el pa delicios que acompanya els àpats en aquest restaurant, junt amb el vi tèrbol que entra de masses bones maneres i no es d'extranyar que al final el nombre d'ampolles consumides sigui igual al nombre de comensals bebedors.

Dels postres no es pot esperar menys del que s'ha acabat escollint d'entrants i segons. La tarta de Santiago, o de formatge (completament de formatge), acompanyada de una copeta de Meus Amores, o el codony amb tetilla.

I per rematar, un xupito d'orujo (blanc o d'herves) o crema d'orujo, que així de ben segur que paim bé, el copiós àpat que ben segur que disfrutareu en aquest lloc.

No admeten reserves, ni pagar amb targeta.

DADES DEL RESTAURANT:
Nom: O Chispa
Adreça: Avinguda Catalunya, 93 - L'Hospitalet de Llobregat
Telèfon: 93 449 4392
Tipus de cuina: gallega
Preu: Es pot sopar per uns 20-25 € per cap. No admeten pagaments amb targeta.

Bon profit!!